KABAK MÜCVERİ NASIL YAPILIR


KABAK MÜCVERİ NASIL YAPILIR
KABAK MÜCVER TARİFİ
MÜCVER TARİFİ
Nefis bir mücver tarifi...Ben sıcak sıcak çok severim...Sıcakken çıtır oluyor...Ben sevdiğim yeşillikleri ekledim... Sarımsaklı yoğurt veya sade yoğurt ile harika oluyor...Kabak çok çabuk su salan bir sebzedir, tüm malzemeleri hazırlayıp en son kabağı rendeleyin..Hatta yağı kızdırdığınız da mücver harcını hazırlayın....Arzu ederseniz kabağı rendeleyip suyunu sıkıp kullanabilirsiniz....

Kızartma ağır olur derseniz  FIRINDA KABAK MÜCVER tarifime buradan bakabilirsiniz.

MALZEMELER:
3 adet kabak
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
3- 4 dal taze soğan
3- 4 dal taze nane
3-4 dal  dereotu
3-4 dal  maydanoz
tuz
karabiber 
pul biber
arzuya göre bir parça   beyaz peynir
Kızartmak için:
sıvı yağ
YAPILIŞI:
Yeşillikleri güzelce yıkayın, ince kıyım doğrayın ve karıştırma kabına alın.
Kabakları yıkayın ve üzerini kazıyın.Rendenin kalın tarafı ile yeşilliklerin üzerine rendeleyin. Yumurta, un ve baharatları ekleyip, kaşıkla karıştırın. Kabak çabuk sulanan bir sebzedir. gerekirse un ilave edin.
Bekletmeden kızartma işlemine geçiniz.
Bol kızgın yağda, kaşık yardımıyla mücver harcından  alıp, tavaya koyun ve kaşığın tersiyle üzerine bastırarak yayın.
Arkalı önlü  kızartın.
Havlu kağıt serilmiş servis tabağımıza alın.
NOT: Dilediğiniz başka yeşillikleri ilave edebilirsiniz.
Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.
Yanında sarımsaklı yoğurt veya sade yoğurt ile çok yakışıyor.
AFİYET OLSUN



0 Komentar untuk "KABAK MÜCVERİ NASIL YAPILIR"

Back To Top