KIRMA TAVUK KEBABI ( OSMANLI MUTFAĞINDAN)



TAVUK KEBABI ( OSMANLI MUTFAĞINDAN) NASIL YAPILIR
TAVUK KEBABI
KOLAY TAVUK KEBABI NASIL YAPILIR
OSMANLI MUTFAĞI

Yunus Emre Akkor'un Gelenekten Evrensele OSMANLI MUTFAĞI adlı kitabından denediğim KIRMA TAVUK KEBABI tek kelimeyle  muhteşem oldu... Bu kitabı edinmenizi öneririm...

Osmanlıda yemek dükkanı açacak ustaların ve saraya alınacak aşçıların Baklava  ve Kırma Tavuk Kebabını iyi yapıyor olmaları gerekiyormuş...
deneyin sizlerde çok beğeneceksiniz...Tarifte Arnavut biberi kullanılıyor...Çok acı sevmiyorsanız kullanmayabilirsiniz...Ben kitaptaki tarifi birebir yazdım fakat bütün tavuk yerine ben 7 adet baget kullandım...
  • MALZEMELER:
  • 1 bütün tavuk
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4- 5 adet Arnavut biberi
  • yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Tavukların terbiyesi için:
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • YAPILIŞI:
  • Tavukları 8 eşit parçaya bölün.
  • Parçalara ayırdığınız tavukları soğan rendesi ve tuzla ovun ve bir kenarda 15 dakika dinlendirin.
  • Tencerede tereyağını eritin.
  • Terbiyeden çıkarıp iyice yıkadığınız tavukları kurulayarak kızdırdığınız tereyağında  renkleri değişene kadar arkalı önlü kızartın.Son aşamada yemeklik doğranmış soğanı üzerine ekleyip  soteleyin.
  • Tavuklar kızardıktan sonra içine tuz, karabiber, kimyon ve iri doğranmış Arnavut biberlerini ekleyin.
  • 2 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte yirmi dakika kadar pişirin.
  • İnce kıyım doğranmış maydanozu servis esnasında üzerine serpin.
  • AFİYET OLSUN 

 

0 Komentar untuk "KIRMA TAVUK KEBABI ( OSMANLI MUTFAĞINDAN)"

Back To Top