YOĞURTLU KIZARTMA




 YOĞURTLU KIZARTMA
 Yoğurtlu kızartmayı kim sevmez ki :) Herkesin bildiği ve sıklıkla yaptığı sebze kızartmasına şık bir sunum :) Davet sofralarına sunum olarak da çok yakışıyor...Kişi sayısına göre artırabilir veya azaltabilirsiniz.
Kızartma olmasına rağmen bize hiç ağır gelmiyor.. Kızartmaları ben hep kızgın bol yağda kızatırım..Hiç yağ çekmez... Zaten kızaranları havlu kağıt serilmiş tabağa aldığınızda fazla yağlarından da kurtuluyorsunuz...Üzerine  mis gibi sarımsaklı yoğurt :)


  • MALZEMELER:
  • 6 adet düzgünce etli orta boy kırmızı biber
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kabak
  • 1 adet orta boy havuç
  • 4-5 adet yeşil biber
  • tuz
  • Kızartmak için:
  • Sıvı yağ
  • Üzeri için:
  • Sarımsaklı yoğurt
  • YAPILIŞI:
  • Kabak ve havucu yıkayın,üzerini kazıyıp minik küpler halinde doğrayın.
  • patatesin kabuklarını soyun ve minik küpler halinde doğrayın.
  • Yeşil biberleri yıkayın ve halka halka doğrayın.
  • Kırmızı biberleri güzelce yıkayın ve kurulayın.
  • Bol kızgın yağda sırasıyla, önce patatesleri, daha sonra kabak, havuç. yeşil biber ve saplarıyla bütün olarak  kırmızı biberleri kızartın. 
  • Havlu kağıt serilmiş bir kaba kızaranları alın ve sıcakken tuzlayın.
  • Servis tabağına  kırmızı biberleri alın, boylamasına bıçakla kesin ve kaşık yardımıyla ortasını karnıyarık gibi açın. Fazla tohumlarını dikkatlice çıkarın.
  • Her bir kırmızı biberin içine yeteri kadar kızartmadan doldurun
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
  • Arzu ederseniz sarımsaklı yoğurdun üzerine domates sos yapabilirsiniz.Ben maydanoz ve pul biber serpip servis yaptım.
  • AFİYET OLSUN


0 Komentar untuk "YOĞURTLU KIZARTMA"

Back To Top